Grundlæggende opsætning af din personlige profil

Grundlæggende opsætning af din personlige Facebook profil

Der er 4 punkter, som du skal gennemgå og evt. rydde op i, på din personlige Facebook profil, for at skabe et godt fundament for at opbygge dit personlige brand.

  1. Profilbillede
  2. Coverbillede
  3. Biografi (Introduktion)
  4. Spam og misvisende opslag

Profilbillede

Dit profilbillede skal være et godt og skarpt billede af dig. Og helst kun dig. Sørg for at baggrund og omgivelser er rolige. Lad det gerne være et close-up, så du er tæt på kameraet, og sørg for at smile og undgå at have solbriller på. Folk vil gerne kunne se dine øjne.

Sørg for at det er nemt at se det er dig, når du kommenterer på andres opslag. Så tjek at det er et godt billede i thumbnail størrelse.

Eksempel

Du kan se det når du har lagt dit profilbillede op, og står på din egen "væg". Vælg gerne en baggrund, der giver kontrast. Hvid baggrund, hvis du har mørkt hår og omvendt.

Hav også gerne det samme profilbillede på alle dine sociale medie platforme, så der ikke opstår forvirring.

Coverbillede

Dette billede er din "reklame-væg". Her har du virkelig mulighed for at vise hvem du er og hvad du står for.

Lad endelig være med at vælger et billede af de produkter du sælger, og dét vil være en fejl. Et sådant coverbillede hører ikke til på din personlige profil, men kan gå på en dertilhørende Facebook side og/eller gruppe.

Lad dit coverbillede være ét, der kan inspirere og vise hvem du er og hvad du står for. Du kan evt. lave dit eget på www.canva.com

Her kan du nemt selv sammensætte billede og tekst. Vælg evt. et par ord, der siger noget om, hvad du laver eller interesserer dig for.

Biografi (Introduktion)

Her kan du skrive hvad du interesserer dig for, og hvad du virkelig går op i. Det viser folk hvem du er, og hvad de kan forvente fra dig.

TIP! Fortæl mere om hvem du er end hvad du gør.

Spam og misvisende opslag

Sørg for at fjerne alle de opslag du har slået op, som ikke er retvisende for det image, som du ønsker at have. Fjern evt. spamopslag du evt. er tagget i. Du kan også med fordel slå den funktion til, hvor du skal godkende alle opslag du er tagget i, før de vises på din væg.

Sådan gør du:

  1. Klik ind under INDSTILLINGER på din Facebook profil
  2. Vælg TIDSLINJE OG TAGGING
  3. Klik på rediger og slå "Vil du gennemgå opslag, du er tagget i, inden opslaget vises på din tidslinje? TIL så du skal godkende alle opslag før de vises på din "væg".

TIP! Hvis du ikke ønsker at være tagget i det pågældende opslag, så vælg FJERN TAG, så du er sikker på at det ikke vises, når folk klikker på billeder af dig funktionen.

Her finder du indstillinger:

Her finder du Tidslinje og tagging:

Her fjerner du tags (hvis du vil):

Sådan sletter du et af dine egne opslag: